O nás

V pekárně ve Velké Bíteši se vždy pekl dobrý chléb, a to téměř 26 let. V osmdesátých letech byl ale provoz ukončený. Opuštěnou a zdevastovanou budovu dostala v restituci zpět rodina Jeřábkova. Po celkové generální rekonstrukci včetně staré klasické parní pece byl 5. září 1991 provoz obnoven.

Bítešský chléb byl pojmem v širokém okolí, lidé sjížděli z dálnice a zvonili v pekárně třeba o půlnoci a odváželi si ještě horký bochník. Šestadvacátého srpna roku 2017 se prodal prozatím poslední bochník bítešského chleba. Jeřábkova pekárna nenašla pekaře, který by se pečení chleba věnoval s poctivým srdcem a výroba chleba se tak obnovila.

Základem Bítešského chleba byl žitný přírodní vyváděný kvas. Zachováním tradiční receptury s jejich původními technologiemi, které byly sice pracnější a nákladnější, ale výrobky díky tomu bez přidatných látek a zbytečné chemie. Velká většina receptur na jemné pečivo pocházela z domácí rodinné kuchyně.

A těchto zásad se držíme i nadále. Dále pečeme pečivo dle vlastních receptur bez přidaných konzervantů či umělých barviv a připravujeme je převážně ručně. V poslední době jsme se zaměřili na trvanlivé pečivo. A i když o nás chvíli nebylo moc slyšet, neustále připravujeme nové produkty, na které se můžete těšit :-)

 

 

Proč si naše výrobky rádi vychutnáte?
  • 1. Poctivá ruční výroba

    Věříme v poctivou pekařinu, proto vyrábíme převážně ručně. ... a s láskou.
  • 2. Jdeme s trendy

    Zdravě, bez konzervantů, barviv a zbytečných přísad.
  • 3. Tradičně i netradičně

    Rádi překvapujeme mlsné jazýčky našich zákazníků. Třeba ty s Olomouckými tvarůžky a nebo ostré chilli tyčinky.
  • 4. Pořád na dosah

    Snažíme se, abyste si naše výrobky mohli koupit třeba cestou do školy nebo do práce. Zkrátka, abychom Vám byli nablízku.
Jeřábkova pekárna s.r.o. Velká Bíteš | Růžová 246
605 268 118
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Jeřábkova pekárna

Nahoru